balinese beach house

Sentinel

About the project

Castle Glenn Homes designed a unique, resort style home for Pat and Deb, reminiscent of the tropical island paradise, with two Balinese inspired ‘pods’ connected by a gazebo overlooking Moreton Bay with it's own beach.

The retreat pod at the front is a relaxing and private bedroom zone, with a raised entrance that overlooks the rest of the home and out to the ocean. The statement front door was custom made, with a totem pole (collected by the client in Bali) cut in half to create part of the entrance.

The view through the home also includes the harmonious internal garden atrium, filled with tropical plants and water features. The entry ‘sinks’ into the bedroom zone where four spacious bedrooms and bathrooms along with an office area create a separate and private space. The rear ensuite has dual access to the pool area, ensuring easy access to the bathroom for pool users, without having to go through the main part of the house.

The open plan space incorporates galley kitchen with custom-made, Tasmanian oak timber breakfast bar, butler’s pantry, dining and living with warming fireplace for chilly nights. The space has a free-flow out to a covered deck and grassed area, all overlooking spectacular Raby Bay.

Castle Glenn Homes designer Dean Bolger, says the design was inspired by a journey through Bali, with the separate pods connected through an affinity with the outdoors elements of the garden and ocean.

Sentinel Img1large
Sentinel Img2large
Sentinel Img3large